Taxi sacramento

Taxi en luchthavenvervoer

By - admin

Bedrijfsuitje met “vip bus”

Vorige maand organiseerde ons hoofdkantoor een dag uit voor alle medewerkers van ons bedrijf, wat in totaal zeker om honderd mensen gaat. De dag bleek naderhand in het teken staan van de lancering van een nieuw bedrijfssoftwaresysteem, waarbij zowel presentatie en ontspanning centraal stonden.

Bedrijfsuitjes met kwinkslag

Aanvankelijk moest de invulling van de dag moest geheim blijven, wat meestal het geval is, om het verrassingseffect te verhogen. Ik laat dergelijke dagen meestal maar gewoon over me heen komen, want niet ieder bedrijfsuitje is even goed bevallen in het verleden. Zo zijn wij ooit, bij wijze van verrassing, gaan wadlopen. De enige boodschap die we vooraf meekregen was: verzamelen om half 9 ’s ochtends bij het hoofdkantoor en oude gymschoenen, handdoek en kleding meebrengen.

Dan krijg je al zoiets van ‘wat belooft deze dag te worden’. Nee, ik kon niet zeggen dat ik bepaald stond te trappelen. Maar goed, gegaan natuurlijk en de verrassing van de groep was compleet toen we begrepen dat we gingen wadlopen(!)

Geloof me, voor wadlopen moet je over een goede conditie beschikken en het niet erg vinden om de eerste 100 meter door een blubberveld (‘slikvelden’) je een weg te banen. Het tempo moet er dan in blijven zitten, want bij een gewone looppas zak je weg tot aan je knieën in de blubber en kun je niet meer doorlopen aangezien je vastgezogen raakt. Gaan met die banaan dus. Mijn hemel: dat was echt een verschrikking. Ik heb collega’s zien vallen, en enkelen raakten zelfs één schoen kwijt doordat deze door de zuigkracht van de blubber los gezogen werden.

Vervolgens doorkruis je nog diverse ‘geulen’, wat inhield dat je tot aan je middel door het water moest lopen, je tas daarbij omhoog houdend.
Dat soort bedrijfsuitjes worden niet door iedereen geapprecieerd, inclusief mijzelf. Aan het einde van zo’n dag zit je van top tot teen onder de blubber en is er alleen gelegenheid aan de rand van een sloot om je voeten te wassen, blubber uit te wringen en je een beetje toonbaar te maken. Leuker was dan weer ons bezoek aan de winter Efteling, wat voor de meeste medewerkers gold. Nadere uitleg vrijwel overbodig.

Verrassingselement: de vip bus

Wat het vorige maand beloofde te worden: geen idee. We hoefden niets specifieks mee te nemen, dat was dus al een goed teken. Zoals vanouds verzamelden we in het hoofdkantoor. We werden welkom geheten en er werd onthuld dat het bedrijf vandaag de nieuwe software zou presenteren … aan boord van een “VIP bus”. Een vip bus huren had de leiding dus besloten: niet verkeerd. Helemaal niet verkeerd! Ik kan niet ontkennen dat deze boodschap enige opluchting bracht; geen heftig uitje maar lekker settelen in een vip bus, wat dat ook precies mocht wezen. En de presentatie van een nieuw softwaresysteem, dat zijn precies de zaken die ik persoonlijk ook leuk vind. Dit zou geen onprettige dag worden.

Vip bus? Overweldigend

En dat was het dus ook niet. De vip bus is in één woord overweldigend! Deze vip bus huren kan ik niet anders typeren dan een zeer geslaagde move. Tijdens het rijden, naar later bleek de Biesbosch waar een rondvaart op ons wachtte, werd de nieuwe software uit de doeken gedaan. Een verbeterde versie van het oude systeem en perfect te volgen door de vele beeldschermen in de vip bus. Vanuit onze ‘luie stoel’ konden wij alles volgen en er was voldoende tijd voor vragen. Vanzelfsprekend was deze introductie slechts een inleiding voor de workshop die in het bedrijf zou volgen.

De ervaring in de vip bus kan ik niet anders omschrijven dan een zeer luxe beleving. Er waren diverse pauzes, waarbij luxe hapjes en versnaperingen werden rondgedeeld. In één woord geweldig, evenals de rondvaart in de Biesbosch.

WWW.AUTOONDERDELEN24.BE

Geef een reactie